Com donar d’alta els subministraments de l’habitatge

Finques Palau

Donar d’alta els subministraments d’un immoble, sigui de propietat o de lloguer, és uns dels tràmits imprescindibles abans de gaudir del confort de l’habitatge. Les gestions poden ser una mica feixugues, per això aquí us facilitem algunes indicacions a tenir en compte. En aquesta línia, a Finques Palau oferim la possibilitat d’encarregar-nos de qualsevol gestió per tal de facilitar-vos al màxim l’arribada a una nova llar.

En primer lloc, si l’habitatge no ha estat desocupat, segurament els comptadors estaran donats d’alta i només caldrà fer un canvi de nom. Bona part de les companyies possibiliten fer aquest tràmit presencialment, trucant per telèfon o per Internet. En tots els casos s’haurà de facilitar el vostre nom, DNI i el nou compte corrent al que hauran de fer els càrrecs corresponents al consum dels serveis. Si el tràmit no es fa de forma presencial, moltes companyies opten per enviar a casa una carta que haureu de signar i retornar-la, per tal de tenir la conformitat del canvi de nom mitjantçant la vostra firma.

Tot i això, abans de fer un canvi de nom, és aconsellable fer una fotografia dels comptadors, per tal de documentar a partir de quin consum s’agafa el relleu i no assumir despeses relatives a consums que no heu efectuat.

Cal tenir en compte que tots els consumidors tenen el dret de decidir amb quina companyia d’electricitat, gas i telèfon volen contractar els subministraments, sense necessitat de pertanyer a la distribuidora que opera a la zona. Això és perquè la comercialització i la distribució es realitzen de forma independent. En aquest cas, s’haurà de donar de baixa la companyia que operava fins el moment i donar-se d’alta amb la nova.

D’altra banda, si fa temps que l’habitatge està desocupat, és possible que els antics llogaters o el propietari els hagin donat de baixa i caldrà tornar-los a donar d’alta. En aquest cas, les gestions són una mica més complicades.

Llum
Els consumidors tenen la capacitat de decidir amb quina companyia d’energia volen facturar
el subministrament de llum. La persona que sigui titular del subministrament elèctric és qui ha d’encarregar-se d’efectuar la sol·licitud, principalment perquè s’ha de facilitar informació personal. Tot i això, hi ha casos en què ho pot fer un representant d’aquesta persona. En cas de donar d’alta el servei de llum per primera vegada en un nou immoble, els documents imprescindibles són:

 • Llicència de primera ocupació o llicència d’obertura per a la primera contractació.
 • Cèdula d’habitabilitat, estesa per l’Organisme provincial del Ministeri d’Obres Públiques o la Comunitat Autònoma, o cèdula de qualificació definitiva.
 • Certificat d’instal·lació elèctrica (CIE), expedit per l’instal·lador electricista que la va realitzar i segellat per l’Organisme Competent de l’Administració.
 • DNI, CIF, NIF, passaport o permís de residència del titular o autorització en cas de no ser el titular.

Una dada imprescindible per donar d’alta el subministrament d’electricitat és la potència contractada per a l’habitatge. Aquest concepte determina no només la quantitat d’aparells elèctrics que es poden connectar alhora, sinó també l’import fix que el client ha de pagar tots els mesos.

Gas
Si l’anterior inquilí o propietari ja tenia el subministrament de gas en funcionament, tan sols s’haurà de fer un canvi de titularitat
. Si no està donat d’alta, s’ha de trucar a l’empresa comercialitzadora. Si l’habitatge no té instal·lació, fa falta contactar amb un instal·lador de gas autoritzat perquè faci un pressupost de la instal·lació; aquest també haurà de realitzar els tràmits necessaris amb l’empresa distribuïdora de gas.
La documentació necessària és la següent:

 • Dades personals del nou titular del subministrament.
 • Adreça completa del subministrament.
 • Codi Universal del Punt de Subministrament (CUPS): es pot trobar a una factura de gas anterior o sol·licitar a la distribuïdora de la zona.
 • Compte bancari per domiciliar el pagament.

Aigua
Es pot fer per Internet, per telèfon o presencialment. Ho poden gestionar el titular de l’habitatge, el propietari, el llogater o qualsevol persona que autoritzin.
Per donar d’alta el servei d’aigua s’han de presentar els següents documents:

 • Document d’identitat del titular. Si el sol·licitant no és el titular del document que acredita el dret a contractar, caldrà aportar la carta d’autorització emplenada i signada pel titular del contracte de subministrament.
 • Cèdula d’habitabilitat (si es dona d’alta per primera vegada el servei).
 • Contracte d’arrendament en cas de tractar-se d’un pis de lloguer o escriptura si és un habitatge de propietat (també s’accepta un document de compravenda).
 • Dades per a la domiciliació bancària.
 • Si es tracta d’un local amb fins comercials o industrials, també l’epígraf corresponent de IAE.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s