Quin és el millor sistema de calefacció per a casa?

El mes de desembre ens ha visitat amb una baixada considerable de les temperatures i ha arribat l’hora d’activar la calefacció per no passar fred i estar confortables a casa. Tenint en compte que tenim per davant quatre mesos abans no arribi de nou la primavera, cal escollir el millor sistema per a casa nostra.

Per això, hem de valorar les nostres necessitats, el cost que podem assumir i les característiques de l’habitatge com, per exemple, la grandària de l’immoble, la seva orientació, el clima de la zona, si volem escalfar totes les habitacions o només alguna, si volem que funcioni durant tot el dia o només unes hores…

Un cop tinguem clares les nostres preferències, anem a conèixer quines són les formes d’energia que podem adquirir segons el tipus de combustible que utilitzen per generar calor:

  • Gas natural:  per escalfar l’aigua i distribuir l’escalf de manera homogènia per tota la casa. És el més utilitzat avui dia al nostre país, encara que les calderes tinguin un preu elevat. És ideal per a cases grans i climes freds. Es combinen amb radiadors d’aigua, que són ben ràpids d’escalfar. Cal fer revisions anuals abans d’iniciar el seu ús.

La calefacció de terra i sostre radiant és el sistema més eficient que hi ha avui dia, ja que funciona amb aigua a 45 graus i ens genera un estalvi energètic. La calefacció s’activa a través d’uns infrarojos que transmeten calor quan detecten un cos sòlid, com les persones, els animals i els mobles per mitjà de canonades amagades dins del sostre o el terra del nostre habitatge. 

  • Gasoil: és una bona opció allà on no arriba el gas natural o per a qui no vulgui invertir en la instal·lació, tot i que el preu del gasoil és més alt i s’ha de comprar, transportar i emmagatzemar a casa.

  • Pellet: prové de residus orgànics i és 100% renovable. Té gran capacitat per caldejar fins a 150 metres quadrats. Es regula per control electrònic i cal disposar d’un espai per guardar els sacs de pellets i d’una instal·lació de sortida de fums.

Hi ha les estufes, que funcionen mitjançant la convecció de l’aire; les estufes canalitzables, que reparteixen l’aire de forma homogènia a totes les estàncies de la casa;  les  termo-estufes, ideals per a una calefacció central i poden utilitzar-se com a sistemes independents o complementaris, i les calderes, que produeixen aigua calenta per alimentar els radiadors o els panells de sòl.

  • Llenya: totalment ecològic, alt poder calòric, tot i que cal un manteniment acurat per a la neteja, una sortida de fums i un lloc espaiós per guardar-la. 

Hi ha les clàssiques estufes, que poden ser de diferents materials i guarden l’escalf de la cambra; les llars de foc, ben ràpides però necessiten una obra per poder ser instal·lades, i els inserts de llenya, que funcionen amb ventiladors per distribuir  millor l’energia i eviten fums, olors i cendres.

  • Energia elèctrica: evita possibles intoxicacions de monòxid de carboni, sense olors ni residus, ni cost de manteniment, però depèn directament del cost de la llum.  

Existeixen els emissors tèrmics, que conserven la humitat a més de emetre calor gradual; els convectors elèctrics, que aspiren l’aire fred i el converteixen en calent, i els panels radiants, que generen calor de forma gradual i igualitària.

La bomba de calor o calefacció per aire condicionat, és una opció que també funciona mitjançant l’energia elèctrica i que, en aquest cas, serveix tant a l’hivern com a l’estiu, per tant, ens estalviem tenir diversos aparells. La màquina agafa l’aire de l’entorn natural i l’interioritza escalfant-lo o, a la inversa, agafa l’aire calent de l’interior i el treu fora per refrescar l’habitatge. No és recomanable, però, per a persones amb problemes respiratoris perquè l’aire és força sec i opera millor amb climes suaus.

Us animem a fer l’elecció més adient per la vostra llar i si voleu llogar o comprar un pis o una casa, a Finques Palau tenim una gran varietat d’habitatges que s’adaptaran a les teves necessitats i pressupost. Contacta amb nosaltres i trobarem la casa dels teus somnis!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s