Bones notícies per al mercat immobiliari aquest 2016

Haus im Fokus einer LupeEl mercat immobiliari està començant a notar la recuperació de la crisi econòmica iniciada el 2007. La compravenda d’habitatges a Catalunya i a l’Estat continua augmentant i els preus a Sant Just Desvern, Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Feliu s’han estabilitzant després d’anys de caiguda, pel que ens trobem en un bon moment per a realitzar qualsevol transacció. Segons les últimes dades del mes de novembre passat fetes públiques aquest gener, l’adquisició de pisos i cases s’ha incrementat un 13,7% a l’Estat respecte al mateix mes del 2014. Això fa que s’hagin acumulat 15 mesos consecutius d’alces interanuals. Aquest increment, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) es deu, sobretot, a les transaccions de segona mà, que han crescut un 14,7%. Segons dades del Consell General del Notariat, el nombre de transaccions de compravenda ha passat a l’Estat d’una mitjana de 25.505 al mes el 2013 i 30.783 el 2014 a 32.541 el novembre d’aquest 2015. A més, el preu de l’habitatge a l’Estat s’està estabilitzant i ja no pateix les caigudes intenses i continuades experimentades des del 2007. També continua a l’alça la construcció d’habitatges nous a Catalunya: uns 6.000 s’han iniciat al llarg del 2015, que representa un increment del 56% respecte al 2014, segons l’Associació de Promotors de Barcelona. Tot plegat està facilitant que hi hagi bones perspectives per al sector immobiliari per aquest 2016.

Un informe del Banc d’Espanya també constata la consolidació de la recuperació en el sector. Segons aquesta entitat, la confiança dels consumidors, el descens dels tipus d’interès i la millora de les perspectives relatives al mercat de l’habitatge han fet augmentar la demanda de préstecs de particulars per a hipoteques en el quart trimestre del 2015. Així ho constata que, segons l’INE a Catalunya, el nombre d’hipoteques constituïdes va ser de 3.303 el novembre, el que suposa un increment del 5,3% respecte a l’octubre passat i un 41,9% respecte el mateix mes de novembre del 2014.

Són dades conegudes aquest mes de gener que evidencien el que fa un temps sembla que es va fent realitat: algunes senyals indiquen que s’està començant a superar la crisi econòmica iniciada el 2007.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s