Els preus arriben al punt ideal per fer transaccions

Ens trobem en un moment ideal per fer totes aquelles transaccions immobiliàries que durant un temps han quedat aturades. Si calculem una mitjana dels preus dels immobles que hi ha a la venda aquest mes de gener, fent un focus especial a la nostra àrea d’influència, a Sant Just Desvern la mitjana del preu de venda és de 2.700 euros el metre quadrat; de 2.000 euros a Sant Feliu i d’entre 2.000 i 2.500 a Esplugues i Sant Joan Despí (depenent de les zones analitzades).

Analitzant l’evolució de preus des d’abans de la crisi, podem veure que després d’uns anys de caiguda, els preus pugen. Estem ara, doncs, en un moment clau que estan començant a aprofitar venedors i compradors, tal i com ho demostren els indicadors, com hem explicat anteriorment en un altre post del nostre bloc. Des del sector, esperem que els preus, ara en equilibri, s’estabilitzin, lluny de noves baixades i d’increments anteriors a la crisi que responen més a un desequilibri que a la bona salut del sector.

Preu metre quadrat:

2014 2015
Esplugues 2.191 2.220
Sant Feliu 2.094 1.979
Sant Joan 2.196 2.138
Sant Just 2.619 2.618

Font: Finques Palau

Evolució preu metre quadrat a Sant Just Desvern:
prues-sant-just-finques-palau
Sant Just és l’únic municipi on l’augment dels preus s’ha avançat un any. L’estabilització actual és un bon símptoma per al mercat.

 

 

preus-esplugues-finques-palauEsplugues és on es reflecteix més clarament aquest punt d’inflexió, amb un increment de preus ja visible durant el 2015 que posa fi a anys de caiguda.

 

 

preus-sant-joan-despi-finques-palauA Sant Joan Despí s’acaben les caigudes del preu per metre quadrat. És ara quan arriba el desitjat punt d’inflexió cap a l’estabilització i el bon moment per a materializtar noves transaccions.

 

preus-sant-faliu-finques-palauEl mateix passa a Sant Feliu, on després d’anys de caiguda els preus han quedat als nivells fins i tot dels que hi havia l’any 2002.

 

 

Font:idealista.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s