La firma d’hipoteques creix un 14% el 2016

La recuperació del mercat de l’habitatge es consolida, tal com revelen les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) sobre la firma d’hipoteques. Les entitats financeres van concedir 281.324 hipoteques noves durant l’any 2016 en el conjunt de l’Estat, el 14% més que les firmades el 2015. La contractació d’hipoteques acumula  així el seu tercer any en positiu després de set anys de caigudes anuals consecutives.

Segons les dades de l’INE, el tipus d’interès mitjà per a préstecs hipotecaris en habitatges va ser del 3,18% a finals del 2016, un 0,19% menys que el mateix període de l’any anterior. D’altra banda, el 68,4% de les hipoteques constituïdes el passat mes de desembre va utilitzar un tipus d’interès variable, mentre que el 31,6% van optar per un tipus d’interès fix. En aquest sentit, l’Euríbor és el tipus de referència més utilitzat en la constitució d’hipoteques a interès variable, amb presència en el 92,5% dels nous contractes.

la-firma-de-hipotecas-aumenta-un-21-8-en-julio-y-suma-ya-14-meses-de-ascensos

El mercat deixa enrere caigudes en la constitució d’hipoteques que van arribar al 32% en els pitjors anys de la crisi hipotecària i immobiliària (2008 a 2012). No obstant això, els préstecs subscrits encara estan molt lluny dels concedits l’any 2006, quan es va assolir la xifra d’1,3 milions d’hipoteques.

Des de Finques Palau esperem que el creixement en la firma d’hipoteques es mantingui en el 2017, encara que la tendència sigui més moderada, donat que l’euríbor es manté en mínims històrics, continua l’interès de la banca per tornar al negoci hipotecari i la intenció del Banc Central Europeu de no apujar els tipus d’interès a curt termini. El 2017 pot ser l’any en el qual el sector trobi el seu punt d’equilibri.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s