L’esclat de la primavera: Plantes amb flor per al teu jardí o terrassa

La primavera porta més hores de llum, bon temps i amb ella la natura desperta del plàcid somni de l’hivern per oferir-nos un esclat de colors que ens alegra la vista i el cor. A Finques Palau ens agrada ajudar-te a acostar la natura a la teva vida i, per aquest motiu, t’animem a convertir el teu jardí o la teva terrassa en un edèn on relaxar-te i gaudir de la bellesa de la primavera.

Hi ha moltíssimes plantes amb flor, però hem fet una selecció de les més resistents i senzilles de cuidar:

1. Petúnia: És una planta de temporada que dóna flors fins ben entrada la tardor. Les petúnies no són massa altes, tot just 30 centímetres. Destaquen les seves flors en forma de trompeta de tots els colors. S’ha de regar de manera regular i intensa en època de calor, sense mullar les flors. Cal eliminar les flors seques perquè en surtin més de noves. Per treure-les, només cal estirar-les amb suavitat quan estan marcides.

2. Margarida: És molt decorativa i resisteix bé la calor i fins i tot les glaçades a l’hivern. El sol estimula la seva floració com també ho fa eliminar les flors que queden seques, que cal tallar amb tisores. Floreix des de l’inici de la primavera fins a l’estiu i a l’hivern es converteix en una planta verda que pot tornar a donar flor any rere any.

3. Gerani: És una de les plantes més clàssiques al nostre país. Li encanta el sol i n’hi ha prou per regar-la un parell de cops a la setmana. Tot i això, no és recomanable deixar-les exposades al sol els dies de temperatures més altes. Cal evitar mullar les fulles dels geranis i retirar les tiges de les flors seques perquè continuï florint.

4. Dàlia: Originàries de Mèxic, les dàlies, molt vistoses, eren utilitzades pels asteques per decorar les seves festes. Són unes plantes bulboses i hi ha desenes d’espècies diferents amb formes i colors. El lloc per a elles ha de ser ben assolellat. La seva floració es pot prolongar fins a l’octubre. S’ha de regar molt en èpoques de calor.

5. Gessamí de Xile: Li agrada tant el sol com l’ombra. Les seves flors, vermelles, roses o blanques, tenen forma de campana. És una planta enfiladissa i si té espai es pot fer molt alta. La seva fragància, per la qual és utilitzada en perfumeria, impregnarà el teu jardí. No sobreviu a les gelades. S’ha de regar un cop a la setmana o cada quinze dies.

6. Lavanda francesa: Al jardí no podem deixar-nos aquesta planta molt utilitzada pels romans per la seva fragància, que és també coneguda per les seves propietats medicinals. La lavanda s’associa al color púrpura o violeta blavenc de les seves flors. És molt resistent a condicions adverses i no requereix de massa aigua. Això sí, necessita rebre sol directe almenys durant sis hores al dia.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s