Un estiu amb aire condicionat i sense problemes

Foto: Max Pixel

Si la calor t’aclapara i estàs pensant a posar-te un aparell d’aire condicionat a casa, t’interessa aquest article.

Les instal·lacions d’aire condicionat acostumen a estar regulades en ordenances municipals, així que, abans de col·locar el teu aparell, consulta la normativa del teu ajuntament en aquesta matèria. Normalment, es regula la distància mínima que ha de separar l’aparell que es col·loca a l’exterior amb les finestres veïnes o els centímetres que pot sobresortir de la façana.

Però no només la distància pot ser un problema, també els sorolls i les vibracions. A molts municipis es prohibeix el seu ús a partir de determinades hores de la nit per tal de garantir el descans dels veïns.

Si la nostra instal·lació d’aire condicionat no compleix la normativa, ens poden aplicar sancions que variaran depenent de la gravetat de l’incompliment.

D’altra banda, no només l’ajuntament té capacitat per a establir normes en aquest sentit, també la Comunitat de Propietaris que pot autoritzar o prohibir col·locar els aparells a les façanes de l’edifici. És important consultar els Estatuts de la comunitat per a anar sobre segur. Si ho permeten, el podem instal·lar sense problemes però si es prohibeix expressament, no podem fer-ho. En el cas que els Estatuts no especifiquin res sobre el tema, necessitarem l’autorització dels veïns per a poder instal·lar l’aparell a la façana.

Algun cas de litigi entre veïns per l’aire acondicionat ha acabat al Tribunal Suprem, així que, per tal d’evitar-ho, recomanem revisar les normatives aplicables en cada cas i poder gaudir d’un estiu ben fresc sense problemes.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s