Si marxes de vacances… protegeix casa teva!

fraud-3229757_960_720

Avui és una data assenyalada al calendari de molts catalans, ja que suposa l’inici de les tan esperades vacances. Probablement portes mesos pensant en què invertir-les, si fer el viatge en el que fa tants anys que somies o si llogues un petit apartament a un poblet de costa. Però a l’agost no tot són alegries ja que és una època conflictiva pel que fa als robatoris a pisos i cases. Les estadístiques demostren que aquest mes es disparen les denúncies per aquest motiu. Els lladres aprofiten les vacances de gran part de la població per entrar als habitatges i endur-se tot allò que arrepleguen pel camí. Reforçar la prevenció és una de les mesures principals per augmentar la seguretat.

A Finques Palau ens preocupem per la seguretat de la teva llar i per això volem donar-te una sèrie de mesures preventives per intentar evitar que casa teva sigui objecte d’un robatori durant la teva absència.

Consells de seguretat per evitar robatoris:

  1. Tanca bé les portes i les finestres. Abans de sortir de casa, comprova que estigui tot ben tancat i evita abaixar del tot les persianes. Tanca la porta amb clau, encara que només surtis poca estona.
  2. Procura no tenir objectes de valor a casa, com joies o grans quantitats de diners. En cas que en tinguis, fes un inventari on consti el tipus d’objecte, la marca i el número de fabricació. Guarda-ho a la caixa forta o a un lloc poc previsible pels lladres.
  3. Desconfia dels serveis tècnics que no has contractat o que no porten acreditació. Sota aquest pretext, alguns lladres utilitzen aquesta tècnica per accedir lliurement a casa teva.
  4. No deixis mai la clau sota l’estora ni a un lloc que sigui accessible a desconeguts. Tampoc deixis una nota a la porta avisant que no estàs al domicili. Cal mantenir un perfil baix per a que no se n’assabenti tot el veïnatge.
  5. Activa l’alarma de casa abans de sortir. La instal·lació de sistemes de seguretat evita molts ensurts. Si marxeu molt temps, és recomanable col·locar un temporitzador automàtic que encengui els llums, la ràdio o la televisió a petits intervals de temps. Així els lladres pensaran que hi ha algú a casa i no es plantejaran entrar a robar.
  6. No informis a desconeguts o per xarxes socials del teu viatge o de la ubicació de les teves vacances. La moda d’exposar la nostra vida en directe de forma online facilita la feina d’aquests del·linqüents.
  7. Dóna instruccions al porter de la teva finca de que buidi la bústia de tant en tant per evitar l’acumulació de cartes i diaris. Deixa un telèfon de localització per si han de contactar amb tu.
  8. Posa’t d’acord amb algun veí de confiança per a que vigili el teu habitatge durant la teva absència.
  9. No deixis cap missatge al contestador automàtic on es pugui deduir que ets fóra. Si vols, activa el desviament de trucades per poder respondre sempre.
  10. Si quan arribes a casa veus que la porta o la finestra està forçada, no entris. Allunya-te’n, demana ajuda als veïns i truca immediatament a la policia.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s