10 consells per estalviar en la factura de la llum

L’arribada d’un nou any es caracteritza pels bons propòsits com deixar de fumar, fer dieta, aprendre idiomes o apuntar-se al gimnàs. Però si per una altra cosa també destaca el canvi d’any és per les apujades de les tarifes del transport i l’energia.

L’hivern és una de les èpoques de l’any on es gasta més electricitat degut a que es fa de nit més d’hora i per l’ús de la calefacció quan fa fred. A això cal sumar-hi que el mercat elèctric està pels núvols, doncs l’electricitat és dels recursos que més ha augmentat de preu en els últims anys i les previsions són que no deixi de fer-ho. El Govern assegura que només aquest any la llum pujarà un 15%.

94b7fb47-ed08-4ec8-9252-43ba12a44907

Si un dels teus propòsits del 2019 és reduir l’import de la factura de la llum, et deixem un seguit de consells per estalviar energia:

  1. Aprofita el màxim de llum natural possible. Apuja les persianes, obre les cortines i utilitza la llum elèctrica només quan sigui necessari. Saps que si pintes les parets de blanc dones més lluminositat a les habitacions de casa?
  2. Fes servir bombetes de baix consum. Les bombetes LED permeten estalviar fins a un 80% d’energia i duren més que les convencionals. A més, apaga els llums quan surtis d’una habitació.
  3. No deixis els llums encesos quan surts d’un habitació. Una alternativa és posar sensors de moviment a algunes zones o instal·lar interruptors dividits per il·luminar només una àrea concreta.
  4. Fes un ús racional dels aparells electrònics. Apaga’ls quan no els facis servir i evita utilitzar la funció stand-by, ja que pot arribar a suposar el 5% del consum elèctric.
  5. Garanteix un bon aïllament tèrmic i ventilació. Aconsegueix evitar l’entrada de sol a l’estiu mitjançant persianes i tendals i a l’hivern redueix la pèrdua de calor gràcies a un bon aïllament en parets i sostres, doble vidre i la col·locació de catifes.
  6. Mantén el termòstat a una temperatura raonable. Utilitza la calefacció només quan estiguis a casa i posa-la a una temperatura d’entre 19 i 21ºC. Cada grau de més pot suposar un augment d’un 8% en el consum d’energia.
  7. Utilitza electrodomèstics d’alta eficiència energètica. Si has de canviar algun electrodomèstic a casa, compra’l de classe A++. Posa la rentadora i el rentaplats quan estiguin plens i evita utilitzar el forn o el microones per descongelar.
  8. Revisa la potència contractada. La potència habitual està entre els 4 i els 10 kw, però cada casa té les seves necessitats. Com més potència, més cost.
  9. Contracta una tarifa per horaris. L’electricitat és més barata a partir de les 22h. Si els teus horaris ho permeten, interessa més utilitzar els electrodomèstics i la calefacció a partir d’aquesta hora i contracta la tarifa horària que més t’interessi.
  10. Facilita la lectura del comptador. Les lectures estimades solen ser a l’alça i acabaràs pagant més del que has consumit.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s