Passar la ITE serà obligatori per poder vendre l’immoble a partir de 2016

Home_003Passar la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE) serà obligatori per a aquells propietaris que vulguin vendre el seu immoble de més de 45 anys a partir de 2016. Això és degut a que els notaris requeriran de forma efectiva l’Informe de la Inspecció Tècnica abans de formalitzar qualsevol transacció de compra-venda.
La obligatorietat de la ITE, que Finques Palau us pot tramitar amb totes les garanties, se suma al requeriment del Certificat d’Eficiència Energètica, també necessari des de juny de 2013, el Llibre de l’Edifici i la cèdul·la d’habitabilitat, documents necessaris que han de tenir en vigència  els edificis i imprescindibles en el moment de formalitzar qualsevol transacció.
Pel que fa a la ITE, el Decret 67/2015 que es va aprovar el 5 de maig per al foment del deure de conservació, manteniment i rehabilitació dels edificis d’habitatges estableix que tots els edificis d’habitatges s’han de sotmetre a inspecció tècnica abans dels 45 anys d’antiguitat, prenent com a data per determinar-ne l’antiguitat la que consta en el cadastre.
La ITE pot determinar que cal fer diverses actuacions per tal de posar al dia l’edifici, establint a més un termini per finalitzar les adequacions.
Per acreditar el compliment d’aquesta obligació cal presentar a l’Administració l’informe de la inspecció tècnica de l’edifici d’habitatges en un termini màxim de 4 mesos després d’haver-se realitzat.
Aquesta normativa té com a missió assegurar el control sobre l’estat de conservació del parc d’habitatges, alhora que permet donar més garanties al comprador d’un habitatge sobre l’estat del mateix.
Si necessiteu qualsevol aclariment o bé voleu que Finques Palau us tramiti la Inspecció Tècnica de l’Edifici o realitzi qualsevol altra gestió relacionada amb la vostra propietat immobiliària podeu contactar-nos al 93 489 27 51.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s