Un immoble amb ascensor pot valer fins a un 40% més

AscensorUn immoble amb ascensor pot arribar a valer entre un 20% i un 40% més que un altre de similars característiques però sense l’ascensor, tal i com reflecteixen els últims estudis del sector immobiliari. L’ascensor s’estableix així com un criteri tan important en la compra-venda que resulta difícil d’ometre. La seva importància radica en que es tracta d’un element que facilita l’accessibilitat, molt necessària sobretot per a persones grans o amb discapacitat. El fet que la finca tingui ascensor també reforça les possibilitats de vendre l’habitatge a llarg termini.

Fins fa uns anys, instal·lar ascensor en comunitats de propietaris requeria el vot favorable de les tres cinquenes parts del total de propietaris, que a més representessin aquesta mateixa proporció en les quotes de participació. No obstant, des del 2013 ja no és així, ja que n’hi ha prou amb “el vot favorable de la majoria dels propietaris, que, al seu torn, representin la majoria de les quotes de participació”.

Espanya és el país de la Unió Europea (UE) amb major quantitat d’habitatges situats en edificis col·lectius, siguin pisos o apartaments, segons indica l’Eurostat. Per això, preguntar i valorar si la finca té ascensor és un tema recurrent i un element primordial i indispensable a l’hora de comprar.

Espanya, capdavanter en nombre d’ascensors

Degut a aquesta gran quantitat d’habitatges en edificis col·lectius, Espanya també té la taxa més gran d’ascensors del món, pràcticament 20 per cada 1.000 habitants (15 a Itàlia, 9 a França i 4 als Estats Units), segons un informe elaborat per la revista nordamericana Quartz.

Tot i això, la realitat és que l’accessibilitat als edificis avança amb lentitud: només el 22,9% dels edificis eren accessibles i el 6,3% disposaven d’ascensor el 2011, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En la darrera dècada s’ha guanyat molt poc, ja que segons el cens de 2001, el 21,1% eren accessibles i 4,8% tenien ascensor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s