Rosa Barber: “Les zones verdes i l’encant de Sant Just fa que els seus habitants no en vulguin marxar”.

Veïna de Sant Just des de fa 17 anys, assegura que ara no viuria a un altre municipi per res del món. La Rosa Barber és la cap de colla dels Diablets de Sant Just, una agrupació infantil nascuda l’any 2013. Tot i tenir pocs anys de recorregut, la colla formada per criatures d’entre 5 i 18 anys, està molt integrada dins la cultura popular de la població. Barber afirma que les agrupacions infantils estan majoritàriament formades per fills dels membres de les colles d’adults on, degut a una normativa molt específica, els nens no poden participar. La normativa permet que la canalla puguin cremar la pirotècnia, però sempre l’ha d’encendre un adult, que és qui vetlla per la seva seguretat en tot moment. Per tal de garantir la màxima protecció, els Diablets passen una formació específica abans de participar als correfocs i van molt ben equipats.

Diables_i_dimonis_0221

Barber considera que “l’objectiu de la colla infantil és fomentar les tradicions des de la infància per a que, amb el pas dels anys, els seus integrants vulguin formar part de la colla de dimonis o bèsties, on poden viure el foc d’una manera completa”. “El diable neix, no es fa. El sentiment i emoció per les espurnes i el foc l’has de portar dins, ja que si no et crida l’atenció mai faràs el pas de provar-ho”, destaca la cap de colla.  La cap de colla destaca l’emoció que desprenen els nens jugant amb el foc. “És preciós veure l’alegria i confiança amb la que surten, forma una estampa preciosa”.

Els Diablets comparteixen tres sortides l’any amb els dracs i els diables: el Correfoc de Sant Jordi, la Festa de la Pau i la Festa Major. Aquest diumenge 6 d’agost participaran, juntament amb el Drac de Sant Just i els Dimonis Apagallums de Camablanca, a la Cloenda de Foc de la Festa Major 2017. La festa del foc tindrà lloc a les 21:30 hores a la plaça Camoapa. A més, gràcies a la seva bona relació amb les agrupacions de les poblacions veïnes, fan intercanvis i col·laboracions amb les colles d’Esplugues, Sant Feliu, Sant Cugat o Molins de Rei.

La cap de colla destaca les ganes que té l’agrupació de cremar petards i de compartir aquesta festa amb el municipi. “Estem molt contents amb la resposta del poble, ja que ens sentim molt acompanyats per tots els seus habitants. Sant Just és una població on encara es viu el correfoc des del balcó, però poc a poc estem canviant aquest hàbit”. Per a ella, el punt clau d’un bon correfoc és tenir gent amb ganes de cremar i de formar part d’una celebració col·lectiva, actuant sempre amb respecte i civisme.

Rosa Barber és una enamorada de Sant Just, principalment per les seves zones verdes i per estar situada a una distància privilegiada de Barcelona. A més, assegura que després d’haver experimentat l’experiència de viure a Sant Just no pensa anar a viure a cap altre lloc. “El  punt clau que manté l’encant de la població és el fet que no hagin permès l’edificació de grans blocs de pisos ni la construcció invasiva”. Això fa que moltes persones del seu entorn li hagin confessat que els agradaria trobar un habitatge a la població. “El principal problema de Sant Just és la seva limitació d’espai. Si es tripliqués la població possiblement perdria gran part del seu encant i la barreja d’entorns tan enriquidora que té avui en dia”. Com a conseqüència, creu que aquesta és la raó per la qual ara cap veí del municipi en vulgui marxar.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s