Entrevista a Gemma Triay: “El meu somni és arribar al número 1 del rànquing mundial”

foto Gemma Triay

La jugadora de pàdel Gemma Triay, patrocinada per Finques Palau, ha assolit ja el número tres del rànquing mundial del joc en parella i el seu somni és encapçalar la llista. El patrocini de l’esportista menorquina, de 25 anys i veïna de Mas Lluí (Sant Feliu de Llobregat), es reflecteix amb l’estampació del logo de Finques Palau a la part dreta de la faldilla de la jugadora.

-El tàndem que formeu amb la Lucía Sainz és imparable. Vau començar l’any com a número sis del rànquing World Padel Tour i ara ja esteu entre els tres primers llocs. Quins reptes us heu marcat pels propers mesos?
El gran objectiu del 2017 era situar-nos en el número quatre i ja hem superat aquesta fita. Així que el gran objectiu ara és acabar l’any en la tercera posició d’aquesta llista. Mantenir-nos en aquest lloc.

-Estar entre les primeres deu ser il·lusionant però amaga darrera molta feina.
Sí, hi ha molts esforços. T’has de privar de coses. A vegades no és tan maco com sembla, però compensa perquè el pàdel és el meu objectiu principal.

-Com és el teu dia a dia?
Cada dia faig dues d’hores d’entrenament de pàdel i una hora més de condició física. Després a la tarda, alguns dies dono classes al Sant Just Pàdel Club o tinc sessions de fisioteràpia, nutricionista o psicòleg. Si no hi ha competició el cap de setmana, jugo algun partit dissabte i diumenge és el meu dia de descans.

-Portes una alimentació molt controlada?
Sí, l’alimentació és bàsica per competir. Menjar bé, sopar aviat i descansar. He de fer els àpats a casa perquè seguim una dieta molt controlada. Només tinc dret a un àpat lliure a la setmana.

-No tothom té la capacitat de seguir una vida tan disciplinada. Els teus pares et van animar de petita? Com vas començar?
Sí. Els meus pares i els meus germans jugaven a tennis. Jo vaig començar quan no tenia ni quatre anys. Vaig iniciar-me en la competició amb set anys i vaig guanyar totes les categories. Als catorze anys vaig marxar a Mallorca per entrenar-me al Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears. Allà els entrenaments eren bastant durs. Estàvem moltes hores, entre cinc i sis hores cada dia. I ho havia de compaginar amb els estudis. Vaig jugar a tennis fins els dinou anys, quan em vaig lesionar. Fruit d’aquest malestar físic vaig decidir deixar la competició i és quan vaig venir a Barcelona per preparar-me per a la selectivitat i vaig començar una carrera universitària.

-Quan vas començar a jugar a pàdel?
Va ser fa uns quatre anys. Ho vaig fer a poc a poc. Hi havia un torneig a la universitat Pompeu Fabra, on estudiava. M’hi vaig inscriure i em van entrar les ganes de tornar a jugar. Al principi només ho feia amb un entrenador un cop a la setmana.

-Per què creus que està tan de moda el pàdel?
Jo considero que ara ja no és una moda, sinó una realitat. Fa molts anys va haver un boom a Argentina però cada dia es juga més. Es un esport fàcil, que pot jugar qualsevol persona. Les condicions físiques que requereix per a un amateur no són molt exigents. A la pista de tennis has de córrer més i la raqueta és més gran. En tennis et passes molts mesos sense tocar pràcticament la pilota. És més difícil.

-I el pàdel femení també té cada cop més seguidors. A què ho atribueixes?
El pàdel femení ha pujat de manera espectacular, tant l’amateur com el professional. Ara és més agressiu per les que competim. Moltes jugadores ja “treuen la pilota per tres”. Es tracta d’un remat en el que la pilota bota al camp contrari, toca la paret de fons i surt per sobre de la xarxa metàl·lica de la part més baixa de la pista. Abans això només ho veies en tornejos masculins, però les dones cada vegada tenen més força i més tècnica i això permet que hi hagi més espectacle a les pistes. Les grades s’omplen i els espectadors gaudeixen de l’espectacle.

-Al món del pàdel hi ha discriminació per raó de gènere?
Sí, hi ha diferències entre homes i dones, sobretot a nivell econòmic. Al tennis la diferència del que cobra un home i una dona per competir s’ha anat reduint però en pàdel no. Nosaltres, les dones, cobrem una quarta part dels diners que rep un home per jugar. Estem lluitant perquè això canviï.

-És important comptar amb el suport de patrocinadors com Finques Palau?
Sí, estic molt agraïda perquè des que he començat a treballar a Sant Just Desvern i al Sant Just Pàdel Club, ara farà just un any, m’han sortit molt ràpid patrocinadors. En tinc tres, Finques Palau, el mateix Sant Just Pàdel Club i els forns i cafeteries Granier. Amb Finques Palau porto el logo a l’equipació de competició, faig clínics com el proper que farem al mes de novembre i ajudo a donar publicitat i visibilitat al patrocinador. A canvi, rebo una compensació econòmica. Estic molt contenta.

-El clínic que faràs al Sant Just Pàdel Club pels socis i sòcies de Finques Palau serà l’11 de novembre. Ens pots avançar com serà?
La idea és passar una estona divertida. Ho farem en una o dues pistes del Sant Just Pàdel Club en funció del nombre de persones apuntades. Ensenyaré tècnica i també situació de partit de dos a dos. Serà un entrenament exprés que durarà entre una hora i mitja i dues hores. La gent que no ha jugat mai s’ho pot passar bé perquè és bastant fàcil tocar la pilota.

-Què és el que més t’agrada de treballar al Sant Just Pàdel Club?
Estic molt a gust perquè em tracten com una filla. És un ambient molt familiar. Allà, els dilluns entreno la Rosa Palau, de Finques Palau, amb set jugadores més. Ens ho passem molt bé perquè ja juguen totes a un nivell bastant elevat. Vaig començar a treballar al Sant Just Pàdel Club quan vaig anar a viure a Sant Feliu de Llobregat. M’agrada viure en una zona tranquil.la, tal i com és tota aquesta àrea.

-Et queda molt camí per recórrer. Quin és el teu somni?
Arribar al número 1 del rànquing mundial i continuar fent el que m’agrada. Jugar al pàdel i que sigui per molts i molts anys!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s