Entrevista a Joan Basagañas: «M’agrada Sant Just perquè és un poble tranquil»

Per conèixer de prop els projectes que engegarà l’Ajuntament de Sant Just Desvern, a Finques Palau entrevistem avui al regidor de Planificació Territorial, Via Pública i Serveis d’aquest consistori, Joan Basagañas Camps.

-El barri Centre ha canviat molt en els darrers anys i s’ha esponjat. Quins altres projectes són prioritaris ara per la millora de la qualitat de vida de Sant Just?
A nivell d’espai públic treballem en una doble direcció. D’una banda, obrir al públic espais actualment en desús com el Parc de Can Freixes, el triangle de Can Sagrera, el Parc de La Bonaigua, el Corredor verd o el solar Rambla – Major, que també es convertirà en una zona verda en ple centre. D’altra banda, fer més accessibles i segurs els carrers de Sant Just, especialment aquells que tenen o tenien barreres arquitectòniques o punts d’inseguretat per als vianants, com ara els carrers Font, Dos de Maig, Balmes, Anselm Clavé, Pont, Til·lers, Ateneu, Cervantes…
A nivell d’equipaments, treballem per posar al dia la nostra xarxa i adaptar-la a les necessitats de la ciutadania i les entitats. Així ho estem fent i ho farem amb equipaments com el Camp de Futbol, La Bonaigua, La Vagoneta, l’escola bressol Marrecs, i també les escoles.

-Quins canvis destacaries en el Sant Just de fa unes dècades i l’actual?
Quan jo era petit a Sant Just Desvern encara hi venien estiuejants de Barcelona. Actualment Sant Just s’ha convertit en una població que és un “cocktail” molt interessant entre gent que fa tota la seva vida al poble i gent que només ve a dormir. El nostre repte com a municipi és aconseguir que aquest segon grup de persones acabin fent quanta més vida al poble, millor.

-La convivència cotxe-ciutadà al centre sempre ha estat acompanyada de polèmica. Es podran resoldre les discrepàncies i aquests problemes de convivència?
És complicat perquè el que vol la majoria del veïnat no coincideix amb el que volen alguns comerciants. Estem treballant en un pla per crear bosses d’aparcament dissuasòries als voltants del Barri Centre que donin resposta a les necessitats de tothom.

-Com a ciutadà, què és el que més t’agrada de Sant Just?
Que és un poble tranquil amb equipaments i espais públics de qualitat, que està ubicat entre la millor ciutat del món, Barcelona, i un autèntic pulmó verd com és Collserola.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s