Saps quines deduccions per l’habitatge tindràs a la renda?

renta

Comença la campanya de la renda i sorgeixen els dubtes entre els arrendataris i propietaris sobre les deduccions fiscals. Els arrendataris que comptin amb contractes de lloguer anteriors a l’1 de gener del 2015 podran gaudir d’una deducció estatal del 10% per habitatge habitual de lloguer, sempre que no hagin tingut uns ingressos superiors als 24.020 euros anuals. La base màxima de deducció serà de 9.040 euros, pel que només els que paguin un lloguer de menys de 753 euros podran optar a la màxima deducció possible.

Els arrendataris amb contractes de lloguer posteriors a l’1 de gener del 2015 poden optar a altres deduccions que hi ha a Catalunya, com una bonificació del 10% de les quantitats aportades en concepte de lloguer habitual amb un màxim de 300 euros anuals. Ara bé, el contribuent ha de complir amb alguna d’aquestes condicions per accedir a la deducció: ser menor de 32 anys, haver estat en atur almenys 183 dies el passat exercici, tenir un grau de discapacitat d’almenys d’un 65%, ser vidu o vídua o tenir més de 65 anys.

Els arrendataris que compleixin aquests requisits podran obtenir la bonificació sempre i quan la suma dels ingressos i estalvis no superi els 20.000 euros anuals en tributació individual o 30.000 euros en la conjunta. A més, el pagament del lloguer ha d’excedir el 10% dels rendiments nets del contribuent.

En el cas dels propietaris de pisos llogats, en primer lloc assenyalar que estan obligats a declarar les rendes del lloguer de l’habitatge. Tot i això, Hisenda permet deduir fins el 60% dels rendiments lligats a l’arrendament, és a dir, la quantitat que resulta de restar als ingressos despeses com ara l’Impost de Béns Immobles (IBI), despeses de comunitat, taxa de neteja, despeses de conservació i manteniment de l’habitatge, l’assegurança de la llar, despeses de formalització del contracte, etc.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s