Tens un pis petit? Treu el màxim profit de tots els espais

Actualment els pisos petits estan a l’ordre del dia. Els metres quadrats a Barcelona i la seva àrea metropolitana van molt buscats i cada cop hi ha més persones que viuen en espais reduïts. Si és el teu cas, saps que cada metre quadrat val el seu pes en or i és molt important aprofitar al màxim tots els espais.

Ja sigui a l’hora de fer una reforma o per triar la decoració més adient, segueix els nostres consells per aconseguir exprimir el seu potencial al màxim.

  1. Suprimeix espais innecessaris:

Antigament els habitatges es distribuïen en diferents estances. Tot i que d’aquesta manera oferim el màxim de privacitat a cada un dels espais, es pot prescindir perfectament d’algun d’ells i tirar parets per crear un concepte més obert. Podem guanyar metres eliminant el safareig i integrant-lo a la cuina o suprimir el rebedor per ampliar el menjador.

  1. Obre espais per guanyar lluminositat:

Elimina distribucions molestes tombant parets o canviant-les per envans de vidre que deixin passar la llum.  Aprofita la llum natural i juga amb punts de llum a les cantonades o el sostre per ajudar a crear ambients i donar més sensació d’amplitud. Una altra opció és eliminar portes  per donar continuïtat als espais o canvia-les per portes corredisses, que permeten guanyar uns centímetres molt valuosos en pisos petits.

  1. Utilitza color clars i juga amb els miralls:

Encara que ens agradin els colors vius, en un pis petit és recomanable jugar amb el blanc i els colors clars perquè donen més sensació d’amplitud. A més, si col·loquem miralls a espais estratègics podem donar més profunditat.

  1. Tria els mobles adequats:

En pisos petits és recomanable oblidar-nos de mobles robustos. Una solució és triar aquells que pengen del sostre o les parets.  També aconsellem evitar prestatgeries i optar per baldes de fusta o vidre, que fan la mateixa funció però ocupen menys espai visualment. A més, els mobles modulars a mida s’adapten perfectament a les teves necessitats  i permeten aprofitar l’espai al màxim.

  1. Optimitza els espais d’emmagatzematge

Tinguis la casa que tinguis, sempre es necessita molt espai per emmagatzemar roba, llibres, sabates i d’altres objectes. Les cantonades o verticals de la casa són espais ideals per dedicar-los a aquest fi. Per exemple, podem col·locar prestatges sobre les portes per col·locar aquells coses que utilitzes poc. Ara bé, si el teu pis té sostres alts la opció estrella per guanyar metres és fer un altell.

  1. Menys és més:

Intenta no sobrecarregar els espais i tenir només les coses necessàries. Visualitza l’ús que donaràs a cada espai i compra només aquells mobles i objectes imprescindibles. Per tal d’optimitzar, aposta per mobles multifuncionals, que tinguin diverses utilitats i no ocupin un espai excessiu.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s