Aposta pel turisme de proximitat: visita Sant Just!

Sant Just Desvern és un municipi que amb el pas dels anys ha ampliat la seva xarxa d’equipaments i ha apostat pels espais verds, millorant la qualitat de vida dels seus habitants. Però a més, Sant Just destaca per comptar amb diversos indrets de gran interès cultural i per tenir especial cura de la recuperació i difusió del seu patrimoni i la seva història.  A més de formar part de la xarxa de municipis del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, participa activament a les Jornades Europees de Patrimoni.

Coneixes tots els llocs que Sant Just ofereix als seus veïns i visitants? A continuació et detallem els punts d’interès més destacats:
Edifici Walden 7: és probablement l’emblema de Sant Just. Aquest edifici únic és obra del Taller d’Arquitectura de Ricardo Bofill i va ser construït l’any 1975. És una icona de l’arquitectura moderna. Apropa’t-hi i observa l’originalitat de les seves formes i colors.

Sant_Just_Desvern_-_Walden_7_(13)

Xemeneia-mirador: Just al costat de l’edifici Walden 7 trobem una xemeneia de 104 metres d’alçada i que a dalt compta amb una plataforma que actua de mirador. En el seu moment va ser la xemeneia més alta d’Europa i formava part de la fàbrica de ciment «Sanson».

Can Ginestar: És una masia d’estil modernista en una finca tancada per un mur d’inspiració gaudiniana. Tot i que se’n tenen noticies ja des del segle XV, ha patit diverses renovacions al llarg dels segles. La última, feta l’any 1904, es va projectar sota els criteris del corrent modernista amb influències medievalistes. La visita als seus jardins també es un pla molt agradable pel cap de setmana.

Sant Just, Can Ginestar

Sant Just, Can Ginestar

Refugi antiaeri: És un refugi construït l’any 1938 per salvar la població de Sant Just dels bombardejos soferts durant la guerra civil. Té 165 metres de llargària i dues boques d’entrada, una situada al pati de les Escoles i l’altra al carrer de l’Ateneu.
Molí fariner: És un molí que va ser construït l’any 1306. Està inclòs al Catàleg del Patrimoni Històric i Artístic Local. L’any 2001 l’Ajuntament el va restaurar i conserva gairebé la totalitat de la seva estructura. Fixeu-vos el l’arc gòtic apuntat que es conserva al portal d’entrada.

Moli fariner Sant Just Desvern_

Aquests són alguns dels indrets destacats de Sant Just, però també pots visitar les restes del poblat íber de la Penya del Moro, els singulars edificis del carrers de la Creu i Bonavista, relaxar-te a un dels seus 30 parcs, entre el que destaca el de Torreblanca, o fer un passeig pel Parc natural de Collserola.

Aposta per fer una ruta turística pel municipi i descobreix els seus punts emblemàtics i de gran interès patrimonial, arquitectònic i paisatgístic!

Un comentario en “Aposta pel turisme de proximitat: visita Sant Just!

  1. Pingback: Descens significatiu del preu de l’habitatge per la crisi del coronavirus | Finques Palau

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s